Blog

 • Pesha dhe unë dhe unë dhe unë Mëndafshi peshon një peshëLa question du poids reviens toujours lorsqu’on parle de vélo. C’est un sujet crucial également avec le vélo solaire. A ma dernière pesée, je suis proche de 160 kg à triballer sur probablement 13.000 km ! Plus de la moitié est mon propre poids. Là je peux encore réduire de quelques kg. Les efforts répétés du ...
 • Ciklociel në shpëtim Unë tashmë jua kam thënë për Cyclociel si shpellë e baba Ali Baba e bikes shtrirë në Lyon, në artikullin tim të mëparshëm në zgjedhjen e biçikletë. Unë përsëris një artikull të përkushtuar këtë herë për mbështetjen teknike që Céline de Cyclociel solli në kujdesin tim të vogël. Për të ditur, për të qenë në gjendje të rritet në të mirë ...
 • Për shëndetin tuaj En ce début d’année 2018, je vous souhaite à toutes et à tous une excellente santé. La santé, parlons-en. Lors d’une épreuve sportive et d’un voyage le sujet doit être abordé avec sérieux. La vue J’ai du me rendre à l’évidence, ma vue de super myope n’a pas fini de me surprendre. En vieillissant, on peut en plus ...
 • Ora jonë e parë Je sais le titre est générique. Sur la préparation au Sun Trip 2018 beaucoup de choses sont « une toute première fois ». Pour cet article je reprends le parcours depuis la visite chez Déclic-Eco (désolé pour le temps de rédaction). Après avoir quitté Guillaume en début de soirée, Christel et moi sommes parti en direction de notre rendez-vous ...
 • Si të transportoni biçikletën tuaj të shtangur Cila është mënyra më e mirë për të mbartur biçikletën tuaj që ka një shtrirje më të madhe se bikes drejtë? - E varni mbi topin e makinës? - Varet në çatinë e makinës? - Varet në një rimorkio të dedikuar? - Të tjera? E pyes veten përsëri këtë pyetje sepse unë kam lëvizur tashmë ...
 • Krijimi i faqes Welcome J'me Recycle, kjo faqe është krijuar për jehonë shoqata me të njëjtin emër krijuar në gusht 1 2017er me qëllim të promovimit të gjitha format e çiklizmit dhe për herë të parë marrin pjesë në një ngjarje të çiklizmit quajtur Solar Sun Trip 2018. Shoqata u krijua për të mbështetur përdorimin e biçikletave nën ...
 • Motorizimi Guillaume de Déclic-Eco dhe Laurent një Suntripper që lulëzon Motori dhe i gjithë sistemi i kontrollit u instalua nga Guillaume de Déclic-Eco. Sinqerisht, unë nuk e ndjeva aftësinë për të instaluar një motor me rrota, as një motor me pedale (që nuk desha), as një lloj tjetër motorësh që unë mezi e kisha idenë .. .
 • Emri i shokut tim të ardhshëm Dhe tani, unë shkova për të gjetur shoqëruesin tim të ri në anën e Declic-Eko që më dha fuqinë magjike të energjisë elektrike. Duket se duhet t'i jepet një emër ... Kam kërkuar për një kohë. Pastaj kam lëshuar disa gjëra të çuditshme si: Baba sun: ba është shqiptimi i tetë në kinezisht, e cila është ...
 • Krahët e çiklistëve Panelet fotovoltaike kanë ardhur që prej dy javësh, një kuti të vogël mbërriti në postë dhe i përbërë nga panele për pushtet 4 448 WP të jetë i saktë. Jo për të tejkaluar 450 WC, e cila është kufiri i lejuar kur biçikleta rrotullon, ishte e nevojshme për të hequr një qelizë nga një pjatë e 108 WC ...
 • Përgatitja për mekanikën biçikletë Cilat probleme mekanike do të hasim gjatë një udhëtimi Lyon-Kinë? Puna, ndryshimi i rreze, thyerja e zinxhirit, panelet kornizë që marrin lojën, motor të gabuar, sjellje të rastësishme elektronike ...? Shkurtimisht, është e nevojshme që të përgatitet sa më shumë që të jetë e mundur për të kontrolluar makinën e saj mekaniko-elektro-diellore. Nëse si unë, mekanika biçikleta përbëhej nga fryrja e gomave dhe zëvendësimi i ...
 • A e dini ju te ngrohtoret? Ky është një logo e bukur për një ide të mirë të ndarjes. Gjatë shfletimit të blogut të Corinne Courvalin kam zbuluar këtë shkëmbim site të akomodimit midis çiklistëve. Një faqe interneti e dedikuar, një aplikacion mobil Android dhe një aplikacion mobil iOS ka për të zbatuar ndarjen. Shko të ecësh, është mbresëlënëse të shohësh ...
 • Ju pëlqen të bëni baste, kështu që bast për suksesin tim në Trip Sun ose jo / Voto për udhëtimin tim është se është një sukses Mendoj se është interesante që ju shoqëroj me udhëtimin tim! Jo, mos u largo! Ju nuk keni për të më ndjekur me biçikletë, motor, kalë apo edhe makinë apo fushues. Për më tepër, është e ndaluar nga rregullimi Trip Dielli. Për sa i përket mund t'ju shoqëroj duke marrë pjesë në ...
 • 你好 - kinezisht dhe mua, mua dhe mua! 你好 - Nǐ hǎo - Përshëndetje Rruga e Udhëtimit të Diellit 2018, kërkon të kalojë Kinën nga veriu në jug për rreth 4.000 km. Ka mjaft për të takuar më shumë se një vendas dhe për këtë arsye të ballafaqohen me gjuhën gojore dhe të shkruar të kinezëve. Unë me fat zbulova ekzistencën e një klase kineze në shtëpi ...
 • Ndarja e workouts time, në sajë të Strava dhe Relive Ndarja e workouts time, në sajë të Strava dhe Relive Ndoshta shumica e çiklistëve tashmë i njohin këto aplikacione. Personalisht nuk kisha nevojë kurrë për të kontrolluar kilometrat që udhëtova. Por tani unë kam nevojë për të kontrolluar atë që unë mund të bëj në një ditë të çiklizmit pafuqishëm në lloje të ndryshme të kurseve. Pastaj krahaso me çfarë ...
 • Ushqimi, një i pari për mua! Duke pasur parasysh kursi i madh për të bërë çiklizmit një periudhë të shkurtër (qershor-gusht 2018) në rajone të pazakontë në mjedisin tim (Rusia, Kazakistani, Kina) me një diete nuk ekzistojnë ndjekur që nga lindja ... I thashë vetes se do të ishte mirë të konsultoheni me një dietist dhe ndoshta të ndiqni një program ...
 • Trailer ose pa rimorkio? Kjo është pyetja! (Trailer apo jo rimorkio? Kjo është pyetja!) A është e nevojshme të keni një rimorkio për të kryer panele fotovoltaike apo është më mirë të vendosni gjithçka mbi çiklistin? Bikes në rrota 3 ndoshta do të zgjedhin për çdo gjë në krye të biçikletës dhe rrota 2 në vend të krye të rimorkio. Një ndarje në mes të biçikletës dhe rimorkio, nëse është ...
 • Biçikleta ime e vogël do të bëhet e madhe ose si të bësh një zgjedhje biçiklete! Në mbuluar foto tim dy bikes që ngasin me mua në Commuting (St Bonnet de Mure <=> Lyon Pjesa Dieu) km përafërsisht 35 në ditë dhe ditëve përafërsisht 200 një vit, pothuajse çdo herë (s ' ka një stuhi të madhe që punoj telecommuting, pasi unë jam një shkencëtar kompjuteri në ...
 • Mjeti im i preferuar për të më organizuar, mbreti i kanbanit elektronik, Trello për intime! Çdo gjë është thënë në titull, mjeti im i preferuar është Trello. Trello është sikur të ketë një pikturë të madhe para (me parazgjedhje ngjyra e sfondit është e kaltër) dhe një grumbull i madh post'itësh të bardhë. Dhe avantazhi i të pasurit post'it elektronik është se ne mund të organizojmë ashtu siç duam, t'i lëvizim ata në opsionin e ...
 • 88, numri me fat apo hendikepi im? 88 kg në Maj 2017 për 1m74! Po, askush nuk është perfekt! Unë shoh sponsorët e bëjnë pyetje me një reflektim si ky: djalë do të duhet të humbasë peshë nëse ai dëshiron të jetë në podium! (Djali është unë!) Po, por 88 është ...
 • Si mund të shkoni nga Rahani të regjistroheni paraprakisht për Sun Trip 2018? Unë jam një nga ata që e donin aventurat e Rahanit. Ky karakter kishte diellin si vijë e parë, si për kërkimin e tij për një rrugë dhe për kundërshtimin e tij ndaj errësirës. Pra, si ai një mëngjes të mirë të majit 2017, unë zbulova udhëtimin e diellit, ose më mirë TheSunTrip. Kam zbuluar se disa hapa ...